Pangas twistr
Recepty, RybySuroviny
- 1 kus pangase
- hořčice na pomazání
- 2 plátky šunky ale pro ty co nedrží dietu klidně 2 plátky anglické slaniny
- 2 kusy zelených oliv
- 1/2 rajčete
- koření na ryby
- kmín drcený
- sůl
- grilovací koření nebo jiné oblíbené koření
- máslo na vymazání pekáčku
- na každý závitek lupínek másla
Postup Pangas twistr
Postup přípravy receptu
-
Ryby si podélně rozkrojíme a uděláme z nich 2 delší pruhy. Každý z nich osolíme, posypeme grilovacím kořením a drceným kmínem. Šunku také podélně rozkrojíme a naklademe na pruhy pangase. Na každý kousek dáme čtvrt rajčete, jednu zelenou olivu a stočíme do závitku.
Oba závitky propíchneme špejlí a dáme do máslem vymazaného pekáčku. Do středu závitku dáme maličký kousek másla a posypeme grilovacím kořením (já použila koření Adamova žebra).
Troubu si vyhřejeme na 200°C a pak zapneme horký vzduch, nebo gril a celý špíz grilujeme z každé strany cca 10 minut.
Kdybychom měli pocit, že je v pekáčku málo tuku, stačí malinko zastříknout vodou. Podáváme s opečenými bramborami, které si předvařené můžeme přihodit k závitkům do trouby.