Pangas twistr

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kus pangase
hořčice na pomazání
2 plátky šunky ale pro ty co nedrží dietu klidně 2 plátky anglické slaniny
2 kusy zelených oliv
1/2 rajčete
koření na ryby
kmín drcený
sůl
grilovací koření nebo jiné oblíbené koření
máslo na vymazání pekáčku
na každý závitek lupínek másla

Postup přípravy receptu

  1. Ryby si podélně rozkrojíme a uděláme z nich 2 delší pruhy. Každý z nich osolíme, posypeme grilovacím kořením a drceným kmínem. Šunku také podélně rozkrojíme a naklademe na pruhy pangase. Na každý kousek dáme čtvrt rajčete, jednu zelenou olivu a stočíme do závitku.

  2. Oba závitky propíchneme špejlí a dáme do máslem vymazaného pekáčku. Do středu závitku dáme maličký kousek másla a posypeme grilovacím kořením (já použila koření Adamova žebra).

  3. Troubu si vyhřejeme na 200°C a pak zapneme horký vzduch, nebo gril a celý špíz grilujeme z každé strany cca 10 minut.

  4. Kdybychom měli pocit, že je v pekáčku málo tuku, stačí malinko zastříknout vodou. Podáváme s opečenými bramborami, které si předvařené můžeme přihodit k závitkům do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!