Kyjevský kotlet podle Václava Kopty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 celá kuřecí prsa s kostí a křídlem
200 g másla
petřželka
pažitka
estragon
hořčice
lžička citronové šťávy
2 vejce
strouhanka
hladká mouka
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozkrojíme prsa na půl a vyjmeme kosti. V křídle kosti necháme, odřízneme špičku a sundáme kůži, zbylou část křídla necháme spojenou s půlkou prs. Opatrně maso naklepeme.

  2. Máslo smícháme z rozsekanými bylinkami, hořčicí a citronovou šťávou, rozdělíme na osm dílků, každý dílek vytvarujeme do válečku a dáme ztuhnout do mrazáku.

  3. Kuře osolíme, opepříme a do každého kousku zabalíme váleček másla s bylinkami.

  4. Obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).

  5. Dáme péct do rozpáleného oleje přibližně 5 minut z každé strany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!