Kyjevský kotlet podle Václava Kopty
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 celá kuřecí prsa s kostí a křídlem
- 200 g másla
- petřželka
- pažitka
- estragon
- hořčice
- lžička citronové šťávy
- 2 vejce
- strouhanka
- hladká mouka
- olej
- sůl
- pepř
Postup Kyjevský kotlet podle Václava Kopty
Postup přípravy receptu
-
Rozkrojíme prsa na půl a vyjmeme kosti. V křídle kosti necháme, odřízneme špičku a sundáme kůži, zbylou část křídla necháme spojenou s půlkou prs. Opatrně maso naklepeme.
Máslo smícháme z rozsekanými bylinkami, hořčicí a citronovou šťávou, rozdělíme na osm dílků, každý dílek vytvarujeme do válečku a dáme ztuhnout do mrazáku.
Kuře osolíme, opepříme a do každého kousku zabalíme váleček másla s bylinkami.
Obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).
Dáme péct do rozpáleného oleje přibližně 5 minut z každé strany.