Kuřecí roláda ze srnčího hřbetu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích prsních řízků
marináda (koření na kuře olej plnotučná hořčice sojová omáčka)
100 g anglické slaniny
100 g šunky – plátky
200 g strouhaný sýr (typu ementál)
1/4 červené papriky
1/4 žluté papriky na kostičky
2 vejce
1 lžíce mléka
sůl
pepř
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsní řízky si nejlépe den předem podélně rozpůlíme, naklepeme a naložíme do marinády.

  2. Formu na srnčí hřbet vymažeme lehce sádlem a poklademe plátky anglické slaniny.

  3. Na ni dáváme plátky kuřecích prsou tak, aby se nám uprostřed trochu překrývaly.

  4. Dáváme další vrstvy:plátky šunky (půlka z celkového množství), nastrouhaný sýr (půlka z celkového množství), papriky na kostičky.

  5. Zalijeme vejci, která jsme rozmíchali v mléce, osolili a okořenili.

  6. Opět dáme plátky šunky a zbytek strouhaného sýra.

  7. Kuřecí plátky zavineme“ tak, že přesahující části prsou střídavě překlopíme přes náplň.

  8. Celý srnčí hřbet zavineme do alobalu, dáme na plech a pečeme hodinu zabalené na mírno (plynová trouba).

  9. Pak alobal sundáme a dopečeme naplno ještě další půlhodinku dozlatova. Příloha:nové brambory s máslem a pažitkou, zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!