Vepřová kotleta v hořčično-bylinkové marinádě s čertovským dipem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 5 ks kotlet bez kosti
- 1 lžíce sypkého česneku
- Na marinádu:
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce Francouzské hrubozrnné hořčice
- 3 lžíce sladké sojové omáčky
- 2 lžíce Solamylu
- 2 lžíce nasekané petržele
- 2 lžíce libečku
- 1 malá cibule nakrájená nadrobno
- Solamyl na obalení marinovaného masa
- olej na smažení
- sůl na dochucení
- Na dip:
- malá cibule nakrájená nadrobno
- lístky petržele nakrájené na drobno
- lístky libečku nakrájené na drobno
- bílý jogurt
- čertovská omáčka (v poměru 2:1 s jogurtem)
- špetka soli
Postup Vepřová kotleta v hořčično-bylinkové marinádě s čertovským dipem
Postup přípravy receptu
-
V míse ušleháme marinádu.
Maso mírně naklepeme, na okrajích nařízneme a do každého plátku z obou stran vetřeme česnek. Plátky masa obalíme v marinádě, poskládáme do uzavíratelné nádobky a uložíme do lednice.
Poté plátky masa osolíme, obalíme v Solamylu a pozvolna smažíme v rozehřátém oleji z každé strany 7minut.
Mezitím umícháme dip a vše podáváme s osmaženým bramborem.