Krkovičkové plátky zapečené s rozmarýnem a lahůdkovou cibulkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 700 g krkovičky bez kosti
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lahůdkové cibulky
- 3 větvičky rozmarýnu
- hladká mouka
- vývar (voda)
- olej
- pepř
- sůl
Postup Krkovičkové plátky zapečené s rozmarýnem a lahůdkovou cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Krkovici si nakrájíme na slabší plátky, naklepeme jen rukou a nařežeme po krajích, aby se dobře pekly a nekroutily se. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v mouce a oklepeme, dáme je na horký olej a osmažíme z obou stran, pak je vyndáme.
Na zbylém oleji s výpekem osmahneme pokrájenou cibuli, přendáme do pekáčku, na ní dáme maso a rozmarýn, přidáme česnek na plátky, podlijeme vývarem a přikryté dáme péct na 40 minut.
Nakonec posypeme nakrájenými jarními cibulkami a zalijeme znova vývarem, do kterého rozšleháme mouku, jak chceme šťávu hustou a necháme bez přikrytí 15 minut dopéct, aby maso mělo pěknou barvu.