Krkovičkové plátky zapečené s rozmarýnem a lahůdkovou cibulkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g krkovičky bez kosti
2 cibule
3 stroužky česneku
2 lahůdkové cibulky
3 větvičky rozmarýnu
hladká mouka
vývar (voda)
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici si nakrájíme na slabší plátky, naklepeme jen rukou a nařežeme po krajích, aby se dobře pekly a nekroutily se. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v mouce a oklepeme, dáme je na horký olej a osmažíme z obou stran, pak je vyndáme.

  2. Na zbylém oleji s výpekem osmahneme pokrájenou cibuli, přendáme do pekáčku, na ní dáme maso a rozmarýn, přidáme česnek na plátky, podlijeme vývarem a přikryté dáme péct na 40 minut.

  3. Nakonec posypeme nakrájenými jarními cibulkami a zalijeme znova vývarem, do kterého rozšleháme mouku, jak chceme šťávu hustou a necháme bez přikrytí 15 minut dopéct, aby maso mělo pěknou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!