Ovál s květinami

Recepty, Dorty

Suroviny

Piškotové těsto:
14 vajec
0,5 kg krupicového cukru
0,56 kg hladké mouky
Krém:
0,25 l mléka
1 vanilkový puding
1,5 másla
cukr podle chuti
kakao
rum
Marcipán:
0,5 kg sušeného mléka
0,5 kg moučkového cukru
lžíce mandlového aroma
3 lžíce kukuřičného sirupu
voda

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Vejce šleháme s cukrem do husté pěny a pak zamícháme mouku. Pečeme ve středně teplé troubě ve vymazané a moukou vysypané formě, já použila hluboký pekáč na pečení masa. Špejlí vyzkoušíme, zda je piškot pečený.

  2. Krém: Utřeme máslo s cukrem, zašleháme do něj uvařený a vychlazený pudink, přidáme kakao a dochutíme trochou rumu.

  3. Marcipán: Všechny suroviny smícháme a vypracujeme tvárnou hmotu, která se nelepí. Vodu přidáváme opatrně, jen po malém množství.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!