Fazolky s kukuřicí v omáčce s brynzou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- sáček mražených fazolek
- 1/2 sáčku mražené kukuřice
- 100 g brynzy
- 1 větší šalotka
- lžíce másla + lžíce oleje
- 2 rovné lžíce hladké mouky
- cca 300 ml vývaru (měla jsem z kostí)
- mléko dle potřeby
- sůl
- pepř
- 3 kuličky nového koření
Postup Fazolky s kukuřicí v omáčce s brynzou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme do vařící osolené vody fazolky s kukuřicí. Vody jen tolik, aby vše bylo potopené. Od bodu varu vaříme jen minutku a vše scedíme a předěláme do misky se studenou vodou. Vývar můžeme použít, pokud nebudeme mít uvařený.
Na másle zpěníme drobně nakrájenou šalotku a přidáme mouku. Restujeme pár minut a zalijeme vývarem. Vaříme s kořením asi deset minut a přidáme okapané fazolky s kukuřicí. Společně vaříme asi pět minut a nadrobíme brynzu.
Mícháme na mírném plameni do rozpuštění brynzy a dochutíme čerstvě mletým pepřem. Omáčku podáváme s vařenými bramborami a vařeným vejcem nebo hovězím masem.