Těstoviny z hrachové mouky s restovanou zeleninou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 0,5 sáčku hrachových těstovin
- 1 mrkev
- 0,5 kedlubny
- 10 růžičkových kapustiček
- 0,5 pórku
- 1 špičatá paprika
- 1 větší rajče
- 1/4 brokolice
- olivový olej
- 1/2 bločku sýru Goudy - nastrouhat
- 4 lžíce dobrého kečupu
- 2 lžičky koření na grilovanou zeleninu
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce sypkého bujónu
- 1 větší špetka oregana
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl podle potřeby
Postup Těstoviny z hrachové mouky s restovanou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Do vařící se vody se sypkým bujónem a oreganem nasypeme hrachové těstoviny, po chvíli vaření dáme na sporo a vaříme podle návodu.
Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky, do mrkve uděláme na všech 4 stranách nožem podélně zářezy, a pak ji krájíme, jako bychom ji podélně loupali-škrabkou. Pootáčíme mrkví, aby vznikly tenké plátky. Na pánvi rozpálíme olej a vsypeme zeleninu. Tu a tam řádně promícháme, aby se zelenina orestovala všechna. Přidáme koření na grilovanou zeleninu a pepř. Po chvilce zakápneme asi 0,5 dl vody, přidáme sójovou omáčku a jakmile se voda odpaří, vypneme. Zelenina musí být na skus, aby při jídle lehce křupala.
Těstoviny slijeme a smícháme s restovanou zeleninou. Na talíři posypeme strouhanou Goudou a můžeme ochutit kečupem. Salát z ledového salátu je k tomu nejlepší.