Hruškový koláč s mandlovou (pudinkovou) polevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
200 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
1/2 lžičky prášku do pečiva
4 vejce
60 g másla
Na náplň:
500 g očištěných a drobné pokrájených zralých hrušek
50 g vlašských ořechů
1 lžička skořice
2 lžíce javorového sirupu (lze vynechat nebo nahradit medem)
Poleva:
mandlový pudink
mléko
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Zloutky oddelime od bilku. Z bilku vyslehame tuhy snih, do ktereho postupne zaslehame nejdrive cukr, potom zloutky, mouku s praskem do peciva a nakonec rozehrate maslo.

  2. Testo nalijeme do dortove formy o prumeru 26 cm, do ktere jsme uzavreli pecici papir (kraje odstrihneme) a vymazali tukem.

  3. Testo poklademe hruskovou smesi, kterou jsme ziskali smichanim pokrajenych hrusek, skorice, javoroveho sirupu a drcenych orechu, a pri 170 stupnich (horni a dolni ohrev) zhruba 35 minut peceme.

  4. Mandlovy pudink uvarime dle navodu na obalu a jeste teply jej rovnomerne prelijeme pres horky kolac.

  5. Nechame ztuhnout a vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!