Hruškový koláč s mandlovou (pudinkovou) polevou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 200 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 4 vejce
- 60 g másla
- Na náplň:
- 500 g očištěných a drobné pokrájených zralých hrušek
- 50 g vlašských ořechů
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce javorového sirupu (lze vynechat nebo nahradit medem)
- Poleva:
- mandlový pudink
- mléko
- cukr
Postup Hruškový koláč s mandlovou (pudinkovou) polevou
Postup přípravy receptu
-
Zloutky oddelime od bilku. Z bilku vyslehame tuhy snih, do ktereho postupne zaslehame nejdrive cukr, potom zloutky, mouku s praskem do peciva a nakonec rozehrate maslo.
Testo nalijeme do dortove formy o prumeru 26 cm, do ktere jsme uzavreli pecici papir (kraje odstrihneme) a vymazali tukem.
Testo poklademe hruskovou smesi, kterou jsme ziskali smichanim pokrajenych hrusek, skorice, javoroveho sirupu a drcenych orechu, a pri 170 stupnich (horni a dolni ohrev) zhruba 35 minut peceme.
Mandlovy pudink uvarime dle navodu na obalu a jeste teply jej rovnomerne prelijeme pres horky kolac.
Nechame ztuhnout a vychladnout.