Carpaccio z chobotnice
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 1 kg celé chobotnice (pokud je mrazena nechat rozmrazit v lednicce)
- 100 ml vinného octa
- 4 bobkové listy
- 4 kuličky růžového pepře (pokud nemate dejte 2 kulicky cerneho)
- 2 kuličky jalovce
- sůl
- ---
- 1 plastová lahev (kterou v polovine prerizneme)
- 100 ml olivového oleje
- citronová šťáva z 1/2 citronu
Postup Carpaccio z chobotnice
Postup přípravy receptu
-
Dejte varit vodu s octem, soli, peprem, bob. listem a jalovcem, az prijde voda k varu, vezmeme chobotnici a ponorime ji jen dopolovic a vytahneme. Tento postup opakujeme asi tak 4X, aby se nam chapadla krasne nakudrnatila.
Chobotnici varime pod poklickou 45 min. Nechame vychladnout.
Vezmeme si plastovou lahev, kterou v polovine prerizneme a na dne lahve udelame par malych otvoru.
Vychladlou chobotnici (nad drezem, z otvoru nam bude vytekat voda) do lahve poradne vtlacime a presujeme tak dlouho, az se zbavime veskere prebytecne vody. Zabalime do folie a dame na 10 hod do lednicky.
Krajime na slabe platky, ktere polijeme kremem z olivoveho oleje s rozlehannou citronovou stavou, posypeme nasekanou petrzelkou a podavame.