Ořechové sněhové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Piškot: 100 g moučkového cukru
- 200 g pomletých vlašských ořechů
- 6 bílků
- špetka soli
- Krém: 6 žloutků
- 100 ml smetany na šlehání
- 150 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- Na posypání 100 g hrubě nasekaných vlašských ořechů
Postup Ořechové sněhové řezy
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, přidáme mletý cukr a do vyšlehaného základu opatrně stěrkou vmícháme jemně namleté vlašské ořechy.
Vlijeme na plech o velikosti cca 20x30 cm vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 150°C upečeme dorůžova.
Korpus necháme vychladnout a rozkrojíme na dvě poloviny, jestli příčně nebo podélně už nechám na Vás:)).
Na krém zahřejeme ve vodní lázni šlehačku a postupně zašleháme všech 6 žloutků a mletý cukr.Do vychladlého zašleháme změklé máslo. Mezitím uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku(nesladíme). Přikryjeme fólií, aby se nám neudělal na pudinku škraloup a necháme vychladit. Vychlazené opatrně postupně vyšleháme žloutkovou pěnu do uvařeného pudinku.
Jeden díl piškotu natřeme krémem, urovnáme, posypeme hrubě sekanými ořechy, přikryjeme druhou polovinou korpusu a postup opakujeme. Krémem zatřeme i hrany a znovu posypeme ořechy. Vychlazené krájíme na řezy.