Slaný dort - KAPR

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

2 balení toustového chleba - podle velikosti kapra
Pomazánka:
asi 1 kg měkkého tvarohu
1-2 zakysané smetany
1 větší majolka
česnek
sůl
bílý pepř
Kyselé okurky
paprikový salám
vejce
rajčata (další zelenina dle fantazie)
Želatina

Postup přípravy receptu

  1. POMAZÁNKA: Všechny ingredience dobře vyšleháme do jemného krému, nakonec přidáme asi tak dvě lžíce rozpuštěné želatiny a znova promícháme.

  2. Toustový chléb rozprostřeme na tác jak chceme mít kapra velkého, nožem seřízneme do tvaru kapra, pomažeme pomazánkou, poklademe zeleninou či salámem, přikryjeme opět toustem, opět seřízneme a vytvarujeme kapří tělo.

  3. Tak pokračujeme střídavě a plníme pomazánkou a náplněmi dle chuti. Nakonec vytvarujeme hlavu s tlamkou a celého kapra dobře potřeme pomazánkou.

  4. Pak už dozdobíme podle fantazie - kapří šupiny oko, ploutve a pomazánkou ozdoby doplníme viz. fotky. Dáme dobře ztuhnout do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!