Uzené knedlíčky se zelím (DlabemeZdrave)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g žitného chleba
200 g uzeného šmakouna
1 cibule
1 hrst petržele
160 ml obilného mléka
3 vejce
sůl, pepř
2 lžíce oleje
1 cibule
2 lžíce mleté papriky (sladké)
1,5l vývaru
1 balení kysaného bílého zelí (400-500 g)

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Přidáme mletou papriku, chvíli restujeme a pak zalijeme vývarem. Kysané zelí necháme okapat, pokrájíme a přidáme do hrnce. Přikryjeme pokličkou a necháme 30 min dusit. Poté už jen osolíme, opepříme, případně můžeme lehce osladit.

  2. Chleba by měl být 3-4 dny starý. Nakrájíme na malé kostičky, zalijeme vlažným mlékem a promícháme s vejci. Necháme 20 min odležet.

  3. Mezitím uzený šmakoun nakrájíme na malinké kostičky a spolu s jemně nasekanou cibulí orestujeme, dáme stranou vychladnout.

  4. Vše dobře promícháme, přidáme nasekanou petržel, okořeníme.

  5. Vytvarujeme knedlíčky o velikosti cca pingpongového míčku a vaříme 15 min v páře. Hotové knedlíčky necháme 5 min na prkénku upustit páru”, aby nebyly oslizlé a nerozpadly se.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!