Uzené knedlíčky se zelím (DlabemeZdrave)
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g žitného chleba
- 200 g uzeného šmakouna
- 1 cibule
- 1 hrst petržele
- 160 ml obilného mléka
- 3 vejce
- sůl, pepř
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 lžíce mleté papriky (sladké)
- 1,5l vývaru
- 1 balení kysaného bílého zelí (400-500 g)
Postup Uzené knedlíčky se zelím (DlabemeZdrave)
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Přidáme mletou papriku, chvíli restujeme a pak zalijeme vývarem. Kysané zelí necháme okapat, pokrájíme a přidáme do hrnce. Přikryjeme pokličkou a necháme 30 min dusit. Poté už jen osolíme, opepříme, případně můžeme lehce osladit.
Chleba by měl být 3-4 dny starý. Nakrájíme na malé kostičky, zalijeme vlažným mlékem a promícháme s vejci. Necháme 20 min odležet.
Mezitím uzený šmakoun nakrájíme na malinké kostičky a spolu s jemně nasekanou cibulí orestujeme, dáme stranou vychladnout.
Vše dobře promícháme, přidáme nasekanou petržel, okořeníme.
Vytvarujeme knedlíčky o velikosti cca pingpongového míčku a vaříme 15 min v páře. Hotové knedlíčky necháme 5 min na prkénku upustit páru”, aby nebyly oslizlé a nerozpadly se.