Nedělní srnčí polévka s fritátovými nudlemi
Recepty, PolévkySuroviny
- srnčí kosti
- srnčí maso
- 1 cibule
- 1/4 většího celeru
- 1 malá petržel
- 2 mrkve
- 5 mini rajčátek
- 1 stroužek česneku
- 5 kuliček pepře
- libeček
- Fritátové nudle:
- 1 vejce
- 150 ml mléka
- 70 polohrubé mouky
- špetka prášku do pečiva
- špetka soli
- špetka muškátového oříšku
- zelené bylinky čerstvé nebo sušené
- trošku oleje na opečení
Postup Nedělní srnčí polévka s fritátovými nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Kosti, maso a odřezky dáme do hrnce, osolíme, dáme pepř a vaříme na nejmenším plameni co nejdéle(aspoň pár hodin), nebo můžeme vařit v parním hrnci a necháme, třeba do rána vývar úplně vychladnout.
Druhý den, odlámeme lůj, který máme na hladině jako led-kdybychom ho tam nechali, byla by polévka hodně mastná!
Vyndáme i všechno maso, pak vývar znovu přivedeme k varu, přidáme zeleninu a protože je vývar hodně silný přidáme si podle toho vodu, kosti obereme a dobré maso které vybereme pokrájíme do polévky.
Zeleninu necháme vařit do měkka, nakrájíme jí na malé kousky, vrátíme do vývaru a polévku vypneme.
Mezi vařením vývaru si uděláme fritátové nudle. Všechny psané suroviny na nudle smícháme, prošleháme.
Vylijeme do pánve s horkým olejem a po obou stranách opečeme, pak vyndáme.
Necháme zchladnout a nakrájíme na pruhy, dáme je na sebe a nakrájíme-jako krájíme nudle. Můžeme je dát do misky, ať si každý dá kolik chce, nebo je dáme rovnou do polévky (nerozmočí se, krásně drží tvar i chuť).