Nedělní srnčí polévka s fritátovými nudlemi

Recepty, Polévky

Suroviny

srnčí kosti
srnčí maso
1 cibule
1/4 většího celeru
1 malá petržel
2 mrkve
5 mini rajčátek
1 stroužek česneku
5 kuliček pepře
libeček
Fritátové nudle:
1 vejce
150 ml mléka
70 polohrubé mouky
špetka prášku do pečiva
špetka soli
špetka muškátového oříšku
zelené bylinky čerstvé nebo sušené
trošku oleje na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Kosti, maso a odřezky dáme do hrnce, osolíme, dáme pepř a vaříme na nejmenším plameni co nejdéle(aspoň pár hodin), nebo můžeme vařit v parním hrnci a necháme, třeba do rána vývar úplně vychladnout.

  2. Druhý den, odlámeme lůj, který máme na hladině jako led-kdybychom ho tam nechali, byla by polévka hodně mastná!

  3. Vyndáme i všechno maso, pak vývar znovu přivedeme k varu, přidáme zeleninu a protože je vývar hodně silný přidáme si podle toho vodu, kosti obereme a dobré maso které vybereme pokrájíme do polévky.

  4. Zeleninu necháme vařit do měkka, nakrájíme jí na malé kousky, vrátíme do vývaru a polévku vypneme.

  5. Mezi vařením vývaru si uděláme fritátové nudle. Všechny psané suroviny na nudle smícháme, prošleháme.

  6. Vylijeme do pánve s horkým olejem a po obou stranách opečeme, pak vyndáme.

  7. Necháme zchladnout a nakrájíme na pruhy, dáme je na sebe a nakrájíme-jako krájíme nudle. Můžeme je dát do misky, ať si každý dá kolik chce, nebo je dáme rovnou do polévky (nerozmočí se, krásně drží tvar i chuť).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!