Kopřivačka-polévka pro zdraví
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 litry zeleninového vývaru
- 1 větší nastrouhaná mrkev
- 1 velká brambora nakrájená na čtverečky
- sůl
- malá hrst nasekaných mladých kopřiv
- trochu tekuté Vegety
- libeček
- celerová nať
- olej
- Na zahuštění:
- 3 vejce
- 250 ml mléka
- 1 cibule
- malá hrst nasekaných mladých kopřiv
- 2-3 stroužky nasekaného česneku
- malou hrst nastříhané pažitky
- 1 prášek do pečiva
- polohrubá mouka dle potřeby
- pepř
- sůl
- 1 lžíce oleje
Postup Kopřivačka-polévka pro zdraví
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si opečeme placku na zahuštění tak, že smícháme a našleháme vejce, mléko, nasekaný česnek, cibuli nakrájenou nadrobno, sůl, pepř, nastříhanou petrželku, nasekané kopřivy, prášek do pečiva, sůl, pepř.
Při stálém šlehání přidáváme mouku tak dlouho, dokud nám nevznikne tužší těsto pak ho vylijeme na větší pánev s olejem a opečeme po obou stranách dozlatova, vyndáme na prkénko, necháme vychladnout a před zavařením nakrájíme na menší kostičky.
Když placka chladne, přivedeme do varu vývar, na oleji opečeme mrkev a brambory, přidáme Vegetu, libeček, celerovou nať, nastrouhanou mrkev, posekané kopřivy a osolíme dle chuti, necháme 25 minut vařit.
Po této době přidáme pokrájenou placku a necháme ještě vařit tak 15 minut. Doladíme solí a pepřem.