Kopřivačka-polévka pro zdraví

Recepty, Polévky

Suroviny

2 litry zeleninového vývaru
1 větší nastrouhaná mrkev
1 velká brambora nakrájená na čtverečky
sůl
malá hrst nasekaných mladých kopřiv
trochu tekuté Vegety
libeček
celerová nať
olej
Na zahuštění:
3 vejce
250 ml mléka
1 cibule
malá hrst nasekaných mladých kopřiv
2-3 stroužky nasekaného česneku
malou hrst nastříhané pažitky
1 prášek do pečiva
polohrubá mouka dle potřeby
pepř
sůl
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si opečeme placku na zahuštění tak, že smícháme a našleháme vejce, mléko, nasekaný česnek, cibuli nakrájenou nadrobno, sůl, pepř, nastříhanou petrželku, nasekané kopřivy, prášek do pečiva, sůl, pepř.

  2. Při stálém šlehání přidáváme mouku tak dlouho, dokud nám nevznikne tužší těsto pak ho vylijeme na větší pánev s olejem a opečeme po obou stranách dozlatova, vyndáme na prkénko, necháme vychladnout a před zavařením nakrájíme na menší kostičky.

  3. Když placka chladne, přivedeme do varu vývar, na oleji opečeme mrkev a brambory, přidáme Vegetu, libeček, celerovou nať, nastrouhanou mrkev, posekané kopřivy a osolíme dle chuti, necháme 25 minut vařit.

  4. Po této době přidáme pokrájenou placku a necháme ještě vařit tak 15 minut. Doladíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!