Kuřecí játra jednoduše se zeleninou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g kuřecích jater
300 g zeleninové směsi domácí nebo koupené
2 lžíce oleje
1 cibule
1 lžíce worcesteru
1/2 lžičky koření steak domácí nebo koupené
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na velikost soust. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Zeleninovou směs používám vlastní, různé druhy, v této byla mrkev, kukuřice, hrášek, fazolky mražené a přidala jsem ještě čerstvou mrkev, zbytek cukety a kousek pórku, někdy dávám směs mrkve, květáku, brokolice.

  2. V hluboké pánvi na oleji orestujeme cibuli dozlatova, přidáme játra a opečeme ze všech stran. Do pánve přidáme zeleninu, mírně podlijeme a pod pokličkou podusíme do změknutí. Přidáme worcester, steakové koření, podle potřeby sůl, promícháme a můžeme podávat s bramborem nebo chlebem. Já mám ráda ještě s majonézou přidanou rovnou do směsi nebo tatarkou servírovanou vedle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!