Crostini s hruškou, octem Balsamico a modrým sýrem

Recepty, Ostatní

Suroviny

8-10 plátků Ciabatty nebo jiného bílého chleba
2-3 tvrdší hrušky
80 g Gorgonzoly nebo jiného modrého sýra
1 PL olivového oleje
1 ČJ vinného octa Aceto Balsamico
sůl
pepř
bylinky (tymián, petrželka)

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky omyjeme, osušíme, odstraníme jádřince a pokrájíme na osminky. V misce si smícháme olivový olej s vinným octem Balsamico, a nadrcenými bylinkami. Osolíme, opepříme a obalíme v marinádě.

  2. Osminky hrušek s marinádou poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na cca 12 - 15 minut, dokud kraje hrušek nezačnou pěkně zlátnout.

  3. Na plátky ciabatty nebo jiného bílého chleba, poklademe opečené hrušky, přidáme modrý sýr a zapékáme ve vyhřáté troubě na cca 4 minuty. Crostini podáváme teplé, můžeme je ozdobit brusinkami, bylinkami apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!