Crostini s hruškou, octem Balsamico a modrým sýrem
Recepty, OstatníSuroviny
- 8-10 plátků Ciabatty nebo jiného bílého chleba
- 2-3 tvrdší hrušky
- 80 g Gorgonzoly nebo jiného modrého sýra
- 1 PL olivového oleje
- 1 ČJ vinného octa Aceto Balsamico
- sůl
- pepř
- bylinky (tymián, petrželka)
Postup Crostini s hruškou, octem Balsamico a modrým sýrem
Postup přípravy receptu
-
Hrušky omyjeme, osušíme, odstraníme jádřince a pokrájíme na osminky. V misce si smícháme olivový olej s vinným octem Balsamico, a nadrcenými bylinkami. Osolíme, opepříme a obalíme v marinádě.
Osminky hrušek s marinádou poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na cca 12 - 15 minut, dokud kraje hrušek nezačnou pěkně zlátnout.
Na plátky ciabatty nebo jiného bílého chleba, poklademe opečené hrušky, přidáme modrý sýr a zapékáme ve vyhřáté troubě na cca 4 minuty. Crostini podáváme teplé, můžeme je ozdobit brusinkami, bylinkami apod.