Linguine se slaninou, rajčaty a parmezánem
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 100 g anglické slaniny
- 120 g těstovin linguine
- 10 cherry rajčat
- 2 stroužky česneku – rozmáčkneme plochou stranou nože a posekáme
- 1-2 lžičky citronové šťávy
- hrst hladkolisté petržele
- sůl
- pepř
Postup Linguine se slaninou, rajčaty a parmezánem
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit těstoviny do slané vody, budou al dente, takže 11 minut. Budeme potřebovat trochu vody z uvařených těstovin, proto si počkáme.
Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a na suché pánvi opečeme dokřupava. Slaninu dáme stranou, na pánev dáme nasekaný česnek a po chvilce na čtvrtinky nakrájená rajčata, přilijeme lžíci až dvě vody, ve které jsme uvařili těstoviny a provaříme asi tak 2 minuty. Pak přidáme osmaženou slaninu a promícháme.
Do směsi přidáme scezené těstoviny a parmezán. V závěru osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.