Tvarohový Lottus perník
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto na perník:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 vajíčko
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaa
- Krém:
- tvaroh
- skořicový cukr
- vanilkový cukr
- třtinový cukr s rumovou příchutí
- Lottus sušenky
- Na ozdobu:
- nastrouhaná čokoláda
Postup Tvarohový Lottus perník
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na těsto dáme do misky a smícháme dohromady. Těsto dáme péct do trouby předehřáte na 170 stupňů a pečeme 20 minut.
Mezitím uděláme krém: Do misky dáme tvaroh a Lottus sušenky (dala jsem do sáčku a rozbila paličkou na maso). Do misky přidáme třtinový cukr s rumovou příchutí, vanilkový cukr, skořicový cukr a zamícháme.
Když je perník hotový, vyndáme ho a necháme schladit.
Pak na perník rozetřeme krém a posypeme nastrouhanou jakoukoliv čokoládou.