Bramborový salát s cizrnou a rukolou
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g brambor
- 250 g uvařené cizrny
- 1 velká hrst rukoly
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- vejce uvařená natvrdo - nemusí být
Postup Bramborový salát s cizrnou a rukolou
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu zchladnout.
Do misky dáme hořčici a za stálého šlehání (vidličkou) přiléváme tenkým pramínkem olej, až vznikne hladká zálivka.
Brambory oloupeme, nakrájíme, osolíme a ještě vlažné zalijeme hořčičnou zálivkou. Promícháme s cizrnou (připravenou podle návodu) a vychladíme.
Salát dokončíme přidáním rukoly, opepříme a obložíme vejci.