Vepřové v mrkvi s bramborami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

550 g vepřové plece
5 větší mrkve
4 brambory
3 lžíce vloček
2 stroužky česneku
hrst pórku najemno
kmín
sůl
snítka čerstvé majoránky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci rozpalte olej a osmahněte pórek, přidejte maso na malé kostičky a vločky, orestujte.

  2. Přidejte mrkev na kostičky a brambory na menší kousky. Osolte, okmínujte, přidejte plátky česneku, podlijte asi do 3/4 obsahu hrnce vodou a duste doměkka. Občas promíchejte a podlívejte podle potřeby vodou. Přebytečnou vodu nechte odpařit.

  3. Když je vše měkké, nasekejte majoránku najemno a zamíchejte. Jídlo má být mazlavé s hustou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!