Vepřové v mrkvi s bramborami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 550 g vepřové plece
- 5 větší mrkve
- 4 brambory
- 3 lžíce vloček
- 2 stroužky česneku
- hrst pórku najemno
- kmín
- sůl
- snítka čerstvé majoránky
- olej
Postup Vepřové v mrkvi s bramborami
Postup přípravy receptu
-
Ve větším hrnci rozpalte olej a osmahněte pórek, přidejte maso na malé kostičky a vločky, orestujte.
Přidejte mrkev na kostičky a brambory na menší kousky. Osolte, okmínujte, přidejte plátky česneku, podlijte asi do 3/4 obsahu hrnce vodou a duste doměkka. Občas promíchejte a podlívejte podle potřeby vodou. Přebytečnou vodu nechte odpařit.
Když je vše měkké, nasekejte majoránku najemno a zamíchejte. Jídlo má být mazlavé s hustou omáčkou.