Teplý pohankový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 2 hrnky vařené pohanky
- 1 velká paprika (nejlépe strakatá)
- 1 střední cibule
- 1 lžíce sojové omáčky (dbejte na kvalitu)
- 1 lžíce dýňových semínek
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 lžíce balzamico octa
- 1 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- (česnek)
Postup Teplý pohankový salát
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálené pánvi na lžíci oleje otestujeme cibulku nakrájenou najemno. Když začne hnědnout a je změklá, přidáme papriku na kostičky a orestujeme.
Přidáme ocet a sojovou omáčku, podle potřeby dosolíme a opepříme. Přidáme dýňová a sezamová semínka a necháme prohřát. Nakonec přidáme vařenou pohanku a pořádně promícháme. Ztlumíme a necháme propojit chutě.
Servírujte třeba s pečenými křidélky.