Teplý pohankový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

2 hrnky vařené pohanky
1 velká paprika (nejlépe strakatá)
1 střední cibule
1 lžíce sojové omáčky (dbejte na kvalitu)
1 lžíce dýňových semínek
1 lžíce sezamových semínek
1 lžíce balzamico octa
1 lžíce oleje
sůl
pepř
(česnek)

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálené pánvi na lžíci oleje otestujeme cibulku nakrájenou najemno. Když začne hnědnout a je změklá, přidáme papriku na kostičky a orestujeme.

  2. Přidáme ocet a sojovou omáčku, podle potřeby dosolíme a opepříme. Přidáme dýňová a sezamová semínka a necháme prohřát. Nakonec přidáme vařenou pohanku a pořádně promícháme. Ztlumíme a necháme propojit chutě.

  3. Servírujte třeba s pečenými křidélky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!