Jablka na závin

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

jablka
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka umyjte. Zbavte je jadřinců. Jablíčka nastrouháme. Pokud strouháme na el. krouhači, tak nemusíme loupat, jinak jablíčka před strouháním oloupeme. Pak vymačkáte z jablíček šťávu. Podle kyselosti posypete cukrem, cca 3 lžíce na sklenici - 400 ml. Pak plníme do sklenic. Umačkáme, co to jde a sterilujeme.

  2. Na dno hrnce dejte čistou plátěnou utěrku, nalijte trochu vody, vložte sklenice tak, aby se nedotýkaly ani stěn hrnce, ani vzájemně, přiklopte pokličkou a od chvíle, kdy začne voda vařit, nechte 20 minut bublat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!