Červené rizoto

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 sáčky rýže
sádlo
cibule
mrkev
hrášek (mražený nebo v plechovce)
vepřové maso (plec nebo kýta)
sladká červená paprika
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit rýži. Mezitím nakrájíme na malé kostičky maso a ještě na menší kousky mrkev.

  2. Když máme vše nakrájené, dáme do hrnce rozpálit sádlo, nakrájime cibulku a orestujeme ji do zlatova. Na ni přidáme maso a restujeme dál. Musíme restoval déle, protože maso nakrájené na malé kousky pustí dost vody.

  3. Když se vypaří voda, přidáme mrkev a hrášek a orestujeme. Vše osolíme, opepříme a přidáme kmín. Zasypeme červenou paprikou. Podlijeme vodou a vaříme cca 40 minut, dokud maso a mrkev nezměkne.

  4. Když máme vše měkké a skoro vypařenou vodu (vždy tam trochu vody necháme, aby rizoto nebylo suché), přidáme rýži a dochutíme dle potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!