Zelná kolínka na slanině se smetanou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1/2 hlávky středního zelí
300 g kolínek
100 g uzené slaniny (špeku)
1 větší cibule
2 stroužky utřeného česneku
cca 150 ml smetany - 33%
70 g strouhaného sýru (měla jsem Čedar)
sůl
čerstvě mletý pepř
troška kopru (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou slaninu vyškvaříme a přidáme drobně nakrájenou cibuli a kmín. Restujeme do zlaté barvy a nakonec přidáme česnek. Vsypeme zelí nakrájené na malé čtverečky a opékáme, až začne chytat barvu. Musíme pořád míchat, podle potřeby malinko podlijeme. Já dala kousek vývarového gelu. (foto)

  2. Mezitím, než se zelí opeče, uvaříme kolínka podle návodu, scedíme a necháme okapat. Do zelí, které je na skus, vmícháme kolínka, smetanu a sýr. Pomalu ohříváme do lehkého spojení a ztuhnutí. Nakonec dochutíme čerstvě mletým pepřem. Já jsem měla čerstvý kopr, tak jsem trochu vmíchala, ale nemusí být.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!