Zelná kolínka na slanině se smetanou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1/2 hlávky středního zelí
- 300 g kolínek
- 100 g uzené slaniny (špeku)
- 1 větší cibule
- 2 stroužky utřeného česneku
- cca 150 ml smetany - 33%
- 70 g strouhaného sýru (měla jsem Čedar)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- troška kopru (nemusí být)
Postup Zelná kolínka na slanině se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou slaninu vyškvaříme a přidáme drobně nakrájenou cibuli a kmín. Restujeme do zlaté barvy a nakonec přidáme česnek. Vsypeme zelí nakrájené na malé čtverečky a opékáme, až začne chytat barvu. Musíme pořád míchat, podle potřeby malinko podlijeme. Já dala kousek vývarového gelu. (foto)
Mezitím, než se zelí opeče, uvaříme kolínka podle návodu, scedíme a necháme okapat. Do zelí, které je na skus, vmícháme kolínka, smetanu a sýr. Pomalu ohříváme do lehkého spojení a ztuhnutí. Nakonec dochutíme čerstvě mletým pepřem. Já jsem měla čerstvý kopr, tak jsem trochu vmíchala, ale nemusí být.