Bulharská čočková polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g čočky
- 2 řapíky celeru
- 2 mrkve
- 2 šalotky
- zeleninový vývar
- 200 ml pasírovaných rajčat
- feferonka -podle chuti, nemusí být
- čubrica
- sůl
- hladkolistá petržel
Postup Bulharská čočková polévka
Postup přípravy receptu
-
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a nechám cca hodinu namáčet. Přilijeme vývar, přidáme jemně krájené šalotky a vaříme do změknutí čočky.
Mrkev a řapíky celeru očistíme, nakrájíme a vložíme do polévky 10 minut před koncem varu. Přilijeme pasírovaná rajčata a dovaříme.
Polévku dochutíme solí, čubricou a necháme přejít varem. Hotovou posypeme petrželkou.