Pappardelle s bazalkovým pestem, kuřecím masem a prošutem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g těstovin pappardelle
- 2 kuřecí prsní řízky
- 100 g prosciutta
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 6 středních žampionů
- 2 jarní cibulky
- 3 stroužky česneku
- sůl
- barevný mletý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- parmazán
Postup Pappardelle s bazalkovým pestem, kuřecím masem a prošutem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a v misce je promícháme s olivovým olejem. Mírně osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout.
Mezitím nakrájíme jarní cibulku na kolečka, česnek na plátky, očištěné žampiony na čtvrtky a prošuto na proužky. Těstoviny uvaříme podle návodu.
V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci másla a maso na něm zprudka opečeme. Opečené maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme cibulku s česnekem.
Přisypeme žampiony a po chvíli i prošuto. Společně opečeme a přidáme dvě lžíce bazalkového pesta.
Do pánve vrátíme zpět kuřecí maso a vmícháme již uvařené těstoviny. Na talíři posypeme nastrouhaným parmezánem.