Pappardelle s bazalkovým pestem, kuřecím masem a prošutem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g těstovin pappardelle
2 kuřecí prsní řízky
100 g prosciutta
2 lžíce bazalkového pesta
6 středních žampionů
2 jarní cibulky
3 stroužky česneku
sůl
barevný mletý pepř
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a v misce je promícháme s olivovým olejem. Mírně osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout.

  2. Mezitím nakrájíme jarní cibulku na kolečka, česnek na plátky, očištěné žampiony na čtvrtky a prošuto na proužky. Těstoviny uvaříme podle návodu.

  3. V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci másla a maso na něm zprudka opečeme. Opečené maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme cibulku s česnekem.

  4. Přisypeme žampiony a po chvíli i prošuto. Společně opečeme a přidáme dvě lžíce bazalkového pesta.

  5. Do pánve vrátíme zpět kuřecí maso a vmícháme již uvařené těstoviny. Na talíři posypeme nastrouhaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!