Ořechové nepečené trubičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

15 dkg mletých vlašských ořechů
15 dkg moučkového cukru
15 dkg mletých piškotů
2 vejce
1 lžíce kakaa
čokoláda na vaření
máslo nebo ztužený tuk
bílá čokoláda jiná čokoláda na ozdobu
šlehačka
ztužovač (nebo pařížská šlehačka)

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy, cukr, kakao, piškoty a vejce pořádně propracujeme.

  2. Těsto rozválíme na igelitu nebo na vále posypaném moučkovým cukrem, na sílu asi půl centimetru. Nakrájíme na malé čtverečky a natáčíme na malé plechové trubičky.

  3. Necháme zaschnout do druhého dne. Pak stáhneme z trubiček a máčíme v čokoládě, rozehřáté s máslem nebo ztuženým tukem. Podle fantazie ještě dozdobíme a necháme ztuhnout.

  4. Plníme šlehačkou, vyšlehanou se ztužovačem nebo i pařížskou šlehačkou, podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!