Utopenci - klasika

Recepty, Ostatní

Suroviny

15 špekáčků
6-8 ks středně velké cibule (bílá, červená)
3 čerstvé feferonky
plnotučná hořčice
3 l sklenice s víčkem
Nálev:
0,75 l vody
0,5 l octa
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
1 lžička celého pepře
1 lžíce cukru
(přivedeme k varu a povaříme cca 5 minut, poté koření z nálevu vyndáme a použijeme jej k prokládání špekáčků ve sklenici)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka, špekáčky oloupeme, podélně rozřízneme, řez lehce pomažeme hořčicí a vložíme nakrájenou cibuli.

  2. Na dno láhve rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, 1/4 povařeného koření a vrstvu 4 ks naplněných špekáčků. Opakujeme až do naplnění sklenice (vychází cca 4 vrstvy), občas vložíme i feferonky. Poslední vrstvu pokryjeme zbytkem cibule, můžeme zajistit špejlí a zalijeme vychladlým nálevem až po okraj sklenice. Uzavřeme víčkem a necháme 5 až 7 dní uležet v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!