Utopenci - klasika
Recepty, OstatníSuroviny
- 15 špekáčků
- 6-8 ks středně velké cibule (bílá, červená)
- 3 čerstvé feferonky
- plnotučná hořčice
- 3 l sklenice s víčkem
- Nálev:
- 0,75 l vody
- 0,5 l octa
- 4 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 1 lžička celého pepře
- 1 lžíce cukru
- (přivedeme k varu a povaříme cca 5 minut, poté koření z nálevu vyndáme a použijeme jej k prokládání špekáčků ve sklenici)
Postup Utopenci - klasika
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kolečka, špekáčky oloupeme, podélně rozřízneme, řez lehce pomažeme hořčicí a vložíme nakrájenou cibuli.
Na dno láhve rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, 1/4 povařeného koření a vrstvu 4 ks naplněných špekáčků. Opakujeme až do naplnění sklenice (vychází cca 4 vrstvy), občas vložíme i feferonky. Poslední vrstvu pokryjeme zbytkem cibule, můžeme zajistit špejlí a zalijeme vychladlým nálevem až po okraj sklenice. Uzavřeme víčkem a necháme 5 až 7 dní uležet v chladu.