Ořechové košíčky s čokoládovým krémem z mascarpone

Recepty, Cukroví

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g tuku (másla)
100 g práškového cukru
100 g mletých ořechů
2 žloutky
1/2 prášku do pečiva
Čokoládový krém:
250 g mascarpone
1 čokoládový pudink Olé bez vaření
50 g kvalitní čokolády
1,5 - 2 dl mléka (může být nízkotučné)

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho odpočinout v chladu. Formičky vysypeme polohrubou moukou (není třeba vymazávat) a namačkáme do nich kousky těsta tak, aby uprostřed byla malá prohlubeň. Plníme je maximálně do 2/3, neboť těsto nabude. Upečeme.

  2. Na čokoládový krém ušleháme mascarpone s mlékem, přidáme pudinkový prášek a šleháme do zhoustnutí. Pak ještě zašleháme rozpuštěnou čokoládu.

  3. Krém nastříkáme na košíčky, které můžeme ještě něčím ozdobit - u mě to byla malá výseč z kolečka kandované pomerančové kůry - nebo třeba posypat hoblinkami čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!