Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě

Recepty, Grilování

Suroviny

4 středně velké červené řepy
3 lžíce octa
2 lžičky soli
2,5 litru vody
plátky dobré slaniny na obalení řepy
2 hrsti slaniny nakrájené na tenčí špalíčky
oblíbený listový salát
4 cibule nakrájené na osminky
Marináda:
2 lžičky dijonské hořčice
100 ml olivového či řepkového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžičky nasekané čerstvé máty
sůl
pepř
1 vrchovatá lžička tekutého medu

Postup přípravy receptu

  1. Řepu uvaříme v ochucené vodě asi hodinu, dokud nezměkne. Pak ji nakrájíme na 1,5 cm silná kolečka a slaninou po obvodu obalíme. Konce slaniny spíchneme párátkem. Řezné plochy řepy potřeme marinádou a necháme chvilku odležet. Řepu pak z obou stran ogrilujeme do zezlátnutí slaniny. V průběhu grilování můežeme zeleninu marinádou dále potírat. Pak ogrilujeme i cibuli a špalíčky slaniny.

  2. Suroviny na marinádu vložíme do skleničky, pečlivě uzavřeme a důkladně protřepeme.

  3. Listy salátu omyjeme a osušíme. Polijeme je trochou marinády, která nám nyní poslouží jako zálivka. Salát posypeme špalíčky ogrilované slaniny a dozdobíme cibulí. Na salát pak položíme grilovanou řepu a ined podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!