Omáčka z pečeného lilku (na těstoviny)
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 větší lilek
- 2 jarní cibulky
- pár plátků sušené šunky (lze vynechat)
- hrst sušených rajčat naložených v oleji
- 2-3 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl
Postup Omáčka z pečeného lilku (na těstoviny)
Postup přípravy receptu
-
Lilek rozpůlíme, dužinu nařeže křížem a osolíme. Necháme alespoň půl hodiny vypotit. Poté otřeme, pomažeme trochou olivového oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 250 stupňů a upečeme dohněda.
Dužinu pomocí lžíce vydlabeme, popř. ještě trochu rozmělníme.
Ná pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou bílou část cibulek, nakrájenou šunku a sušená rajčata. Poté vmícháme lilkovou dužinu, posekaný česnek, zelenou část cibulek, trochu podlijeme vodou a provaříme. Odstavíme, dosolíme a přidáme posekanou čerstvou bazalku.