Salát ze slepice – light
Recepty, SalátySuroviny
- 1000 g vařeného slepičího masa nakrájeného na plátky cca 3 x 3 x 0,5 cm
- 300 g uvařené čínské černé houby (Jidášovo ucho, cca 100 g suchého)
- 200 g hub v kořeněném sladkokyselém nálevu
- 200 g odkapané sterilované kapie
- 100 g hořčice plnotučné
- 200 g sterilovaná sladké kukuřice v nálevu
- 200 g ananas kompotu - kousky bez nálevu
- 100 g sójové omáčky, raději světlé
- 50 g vývaru ze slepice
- 50 g oleje
- ocet
- sůl
- pepř
- mleté chilli
Postup Salát ze slepice – light
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience pokrájené na přiměřené kousky opatrně promícháme. Necháme proležet, nejlépe do dalšího dne. Váhy ingrediencí jsou pouze přibližné, spíš kvůli výpočtu hodnot. My to dáváme všechno od oka“.
Kdo by si myslel, že kuřecí maso bude vhodnější, je na omylu. Vyjde z toho jen nevzhledná kašovitá hmota.
Děláme tento salát, když pořádáme party a má vždy velký úspěch.