Bábovka s vlašskými ořechy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 120 g másla
- 240 g piskoveho cukru
- 1/4 l mléka
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g strouhanych vlašských ořechů
- 1 prášek do pečiva
- strouhané citronová kůra
- vanilkový cukr
- tuk a mouka na formu
Postup Bábovka s vlašskými ořechy
Postup přípravy receptu
-
Cukr utřeme se změklým máslem a postupně zašleháváme žloutky. Bílky oddělíme a ušleháme na hustý sníh. Do něj zašleháme vanilkový cukr.
Do žloutkové směsi vyšlehané do pěny pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy, mléko, nastrouhanou kůru z dobře omytého citrónu a nakonec těsto zlehčíme hustým bílkovým sněhem.
Formu na bábovku vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto do ni vlijeme, urovnáme a bábovku dáme do předehřáté trouby.
Pečeme pomalu při nepříliš vysoké teplotě. Asi po půl hodině píchneme do bábovky špejlí, abychom se přesvědčili, zda je upečená. Pokud na špejli nelepí těsto, bábovku vyklopíme a pocukrujeme a necháme vychladnout.