Nakládaný losos s hořčičným dresinkem
Recepty, RybySuroviny
- 2 filety z lososa (cerstve, ne mrazene)
- svazek kopru
- sul
- cukr
- cerstve mlety pepr
- olivovy olej
- citron nebo limetka
- majoneza
- jogurt
- pikantni horcice francouzskeho typu (Dijon)
Postup Nakládaný losos s hořčičným dresinkem
Postup přípravy receptu
-
Filety musí být s kůži. Každou filetu omyjeme a osušíme. Lehce zakápneme olivovým olejem a posypeme čerstvě namletým pepřem.
Na jednu filetu položíme svazek propláchnutého kopru, zasypeme lžíci cukru a lžíci soli, poté zakápneme šťávou z limetky nebo jednoho citronu.
Přiklopíme druhou filetou, zabalíme do alobalu a dáme minimálně na 24 hodin uležet do lednice (může být i déle). Nutné je zatížit balíček něčím hodně těžkým.
Po uležení krájíme filetovacím nožem na velmi tenké plátky a podáváme s hořčičným dresinkem.
Dresink: Podle chuti smícháme majonézu, jogurt a hořčici s čerstvě nasekaným koprem, citronem a špetkou cukru. Kousky ryby namáčíme a konzumujeme nejlépe s dobrým vínem.