Nakládaný losos s hořčičným dresinkem

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety z lososa (cerstve, ne mrazene)
svazek kopru
sul
cukr
cerstve mlety pepr
olivovy olej
citron nebo limetka
majoneza
jogurt
pikantni horcice francouzskeho typu (Dijon)

Postup přípravy receptu

  1. Filety musí být s kůži. Každou filetu omyjeme a osušíme. Lehce zakápneme olivovým olejem a posypeme čerstvě namletým pepřem.

  2. Na jednu filetu položíme svazek propláchnutého kopru, zasypeme lžíci cukru a lžíci soli, poté zakápneme šťávou z limetky nebo jednoho citronu.

  3. Přiklopíme druhou filetou, zabalíme do alobalu a dáme minimálně na 24 hodin uležet do lednice (může být i déle). Nutné je zatížit balíček něčím hodně těžkým.

  4. Po uležení krájíme filetovacím nožem na velmi tenké plátky a podáváme s hořčičným dresinkem.

  5. Dresink: Podle chuti smícháme majonézu, jogurt a hořčici s čerstvě nasekaným koprem, citronem a špetkou cukru. Kousky ryby namáčíme a konzumujeme nejlépe s dobrým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!