Krůtí karí s kokosovým mlékem a arašídovým máslem v košíčku z filo těsta
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 pláty filo těsta (čtverce 27x27cm)
- 370 g krůtích prsou
- olej
- 1,5 lžíce červené kari pasty
- 3 lžíce červené čočky
- 1 hrnek drůbežího vývaru (cca 200 ml)
- 2 velké řapíky celeru
- 1 červená cibule (cca 80 g)
- 50 ml kokosového mléka
- 1 vrchovatá lžíce burákového másla
Postup Krůtí karí s kokosovým mlékem a arašídovým máslem v košíčku z filo těsta
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Plát filo těsta rozřízneme na 4 čtverce.
Do mističky (v průměru cca 10 cm) vložíme plát těsta a přes něj přeložíme druhý, aby cípy horního těsta vyčnívaly v místech mezi dvěma cípy dolního těsta. Takto vyložíme i dalších pět mističek.
Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.
Krůtí maso nakrájíme na drobné kousky.
Cibuli nakrájíme na hrubo.
Řapíky celeru oloupeme škrabkou a pomocí nože z nich vytrhneme podlouhlé žilky. Řapíky nakrájíme na cca 1 cm silné plátky.
V hlubší pánvi rozehřejeme 1-2 lžíce oleje, na němž osmažíme cibuli. Poté přidáme maso a mícháme.
Když se maso zatáhne, přidáme kari pastu a promícháme.
Přidáme červenou čočku, a přilijeme drůbeží vývar (maso by mělo být do poloviny ponořené), lehce posolíme a nepřiklopené dusíme za občasného míchání, dokud čočka nezměkne a tekutina se asi z poloviny nevyvaří.
Odstavíme z plotny, přimícháme kokosové mléko a burákové máslo.
Upečené košíčky nevyndáváme z mističek a rovnou plníme směsí.