Krůtí plátky na tymiánu s rýžovými kroketami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí prsa
sůl
tymián (výborný je citronový)
hladká mouka
gelový kuřecí bujon
olej

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa nakrájíme přes vlákno na plátky asi 1,5cm silné, osolíme je, posypeme lístečky čerstvého tymiánu, pokapeme olejem a dáme odležet.

  2. Potom je zlehka protáhneme v hladké mouce a vkládáme do pánve, na které jsme rozpálili asi 3PL oleje.

  3. Smažíme z obou stran dozlatova, pak podlijeme vodou, přidáme bujon podle chuti (já jsem na 4 porce dala půl kelímku) a ještě chvíli dusíme.

  4. Šťáva se sama zahustí moukou, ve které bylo obalené maso. Podáváme s rýží, rýžovými kroketami..dobré by byly i americké brambory...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!