Rychlý podzimní jablkový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300g hladké mouky
- 2 polévkové lžíce cukru krystal
- špetka soli
- 150ml vody
- 40ml oleje
- 2 vejce
- Pomocník na kynuté těsto od Dr.Oetkera
- skořicový cukr
- 6 jablek (výraznější chuti)
- 2 lžíce broskvové či meruňkové marmelády
Postup Rychlý podzimní jablkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr a sůl promícháme s Pomocníkem na kynutí, vmícháme vodu, olej, 1 vejce a vypracujeme těsto.
Toto rozložíme na plech s pečicím papírem (je třeba trochu rozňahňat), potřeme rozšlehaným vajíčkem a poklademe oloupanými půlkami jablek, do kterých jsme nožem udělali zářezy a lžičkou odstranili jadřinec.
Vše bohatě posypeme skořicovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 30 min.
Po upečení potřeme ještě horké marmeládou rozmíchanou s trochou vody, aby byla řidší.