Čokoládová mléčná rýže z hrnce na rýži
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 2 hrnky rýže (Nejlépe Thajská jasmínová)
- 1 litr mléka
- 6 lžic cukru
- voda
- špetka soli
- (Na polevu)
- 1 lžíce másla
- 50g čokolády na vaření
- 0,2 dcl smetany
Postup Čokoládová mléčná rýže z hrnce na rýži
Postup přípravy receptu
-
Rýži nasypeme do rýžovaru, propláchneme vodou a slijeme. Rýži zalijeme vodou necelý centimetr nad hladinu rýže, přidáme špetku soli a zapneme rýžovar.
Po cca 7 minutách, když slyšíme, že se rýže začala vařit hrnec otevřeme, nasypeme do něj cukr a zalijeme mlékem.
Vaříme dál až do změknutí, téměř rozvaření. Rýži můžeme nechat dále ohřívat (režim Warm), aby pěkně změkla.
V kastrůlku rozehřejeme máslo, rozlámeme čokoládu a přidáme smetanu. Mícháme šlehací metlou do zhoustnutí.