Bábovka třená s mramorováním

Recepty, Moučníky

Suroviny

15 dkg polohrubé mouky
15 dkg hladké mouky (dávám celozrnnou)
1/2 prášku do pečiva nebo lžička sody
20 dkg cukru
4 vejce
1/2 vanilkového cukru
12,5 dkg másla (nebo Hery)
1,25 dcl mléka
2 lžíce kakaa
1/2 lžičky skořice

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, tuk, žloutky utřeme do bělavé pěny, postupně přidáváme mléko s moukou a práškem do pečiva, pak sníh z bílků a lehce promícháme. Polovinu těsta obarvíme kakaem, skořicí se lžicí rumu.

  2. Do formy dáváme střídavě vrstvy světlého a tmavého těsta. Pečeme na 150-175°C / 45-60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!