Bábovka třená s mramorováním
Recepty, MoučníkySuroviny
- 15 dkg polohrubé mouky
- 15 dkg hladké mouky (dávám celozrnnou)
- 1/2 prášku do pečiva nebo lžička sody
- 20 dkg cukru
- 4 vejce
- 1/2 vanilkového cukru
- 12,5 dkg másla (nebo Hery)
- 1,25 dcl mléka
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 lžičky skořice
Postup Bábovka třená s mramorováním
Postup přípravy receptu
-
Cukr, tuk, žloutky utřeme do bělavé pěny, postupně přidáváme mléko s moukou a práškem do pečiva, pak sníh z bílků a lehce promícháme. Polovinu těsta obarvíme kakaem, skořicí se lžicí rumu.
Do formy dáváme střídavě vrstvy světlého a tmavého těsta. Pečeme na 150-175°C / 45-60 minut.