Rýžové krokety s parmazánem

Recepty, Přílohy

Suroviny

300 g kulatozrnné rýže
sůl
100 g Eidamu
2 lžíce strouhaného parmazánu
muškátový oříšek
vejce
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu. Do horké rýže vmícháme strouhaný eidam, parmazán, špetku muškátového oříšku a sůl. Necháme prochladnout a z vlažné hmoty děláme namočenýma rukama koule o velikosti pingpongového míčku.

  2. Namočíme je jednotlivě v rozšlehaném vajíčku, obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

  3. Po usmažení odsajeme přebytečný tuk ubrouskem a podáváme horké jako přílohu k minutkám nebo i samostatně se salátem nebo sterilovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!