Černý kořen s mandlovou strouhankou v kokosovém mléce

Recepty, Přílohy

Suroviny

2-3 ks černého kořene
nastrouhaná citronová kůra z 1/2 citronu
1/2 citronu nakrájeného na silnější plátky
50 ml kokosového mléka
oříšek másla
1 lžíce strouhanky
1 lžíce mandlových lupínků
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit 1 litr vody.

  2. Černý kořen odrolíme od hlíny, oloupeme škrabkou a omyjeme vodou. Poté jej překrojíme napůl a vložíme do vroucí vody.

  3. Do hrnce přidáme i na plátky pokrájený citron a 1 lžičku soli. Vaříme doměkka.

  4. Troubu předehřejeme na 200°C.

  5. Na pánvičce rozpustíme oříšek másla, přidáme strouhanku a mandlové lupínky, které lehce rozmačkáme v ruce. Strouhanku orestujeme dozlatova, poté přidáme citronovou kůru a promícháme.

  6. Uvařený černý kořen vyjmeme z vody, necháme okapat a položíme do malého pekáčku.

  7. Přelijeme kokosovým mlékem a zasypeme mandlovou strouhankou.

  8. Pečeme 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!