Černý kořen s mandlovou strouhankou v kokosovém mléce
Recepty, PřílohySuroviny
- 2-3 ks černého kořene
- nastrouhaná citronová kůra z 1/2 citronu
- 1/2 citronu nakrájeného na silnější plátky
- 50 ml kokosového mléka
- oříšek másla
- 1 lžíce strouhanky
- 1 lžíce mandlových lupínků
- sůl
Postup Černý kořen s mandlovou strouhankou v kokosovém mléce
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vařit 1 litr vody.
Černý kořen odrolíme od hlíny, oloupeme škrabkou a omyjeme vodou. Poté jej překrojíme napůl a vložíme do vroucí vody.
Do hrnce přidáme i na plátky pokrájený citron a 1 lžičku soli. Vaříme doměkka.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Na pánvičce rozpustíme oříšek másla, přidáme strouhanku a mandlové lupínky, které lehce rozmačkáme v ruce. Strouhanku orestujeme dozlatova, poté přidáme citronovou kůru a promícháme.
Uvařený černý kořen vyjmeme z vody, necháme okapat a položíme do malého pekáčku.
Přelijeme kokosovým mlékem a zasypeme mandlovou strouhankou.
Pečeme 10 minut.