Zapečené kuřecí plátky s čepičkou a Hermelínem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 plátky kuřecích prsou
sůl
pepř
hořčice
olej
1/2 pórku
1 pomazánkové máslo bez příchuti
sojová omáčka
1 Hermelín nebo jakýkoliv s bílou plísní

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme alespoň 1 hodinu uležet, můžeme nechat i přes noc v lednici.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa opečeme dorůžova, pak je vyjmeme a dáme do zapékací misky.

  3. Ve výpeku orestujeme na kolečka nakrájený pórek, až změkne, rozpustíme spolu s ním na pánvi pomazánkové máslo a zakápneme sojovou omáčkou, vzniklou směsí potřeme plátky masa a poklademe plátky sýru.

  4. Dáme zapéct do trouby, aby se sýr roztekl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!