Zapečené kuřecí plátky s čepičkou a Hermelínem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 plátky kuřecích prsou
- sůl
- pepř
- hořčice
- olej
- 1/2 pórku
- 1 pomazánkové máslo bez příchuti
- sojová omáčka
- 1 Hermelín nebo jakýkoliv s bílou plísní
Postup Zapečené kuřecí plátky s čepičkou a Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme alespoň 1 hodinu uležet, můžeme nechat i přes noc v lednici.
Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa opečeme dorůžova, pak je vyjmeme a dáme do zapékací misky.
Ve výpeku orestujeme na kolečka nakrájený pórek, až změkne, rozpustíme spolu s ním na pánvi pomazánkové máslo a zakápneme sojovou omáčkou, vzniklou směsí potřeme plátky masa a poklademe plátky sýru.
Dáme zapéct do trouby, aby se sýr roztekl.