Nekynutý chléb z podmáslí a piva
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 550 g hladké mouky (použila jsem 1/2 hladké a 1/2 chlebové)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 3 lžičky soli
- 1 lžička jedlé sody
- 50g másla (nebo sádla)
- 3 lžičky kmínu
- 2 vejce
- 180 ml podmáslí
- 180 ml piva (je-li pivo hořké, přidejte ještě 1,5 lžičky cukru)
Postup Nekynutý chléb z podmáslí a piva
Postup přípravy receptu
-
Podmáslí, vejce a pivo prošleháme, nalijeme do pekárny, nastrouháme tuk, na to dáme smíchané suché suroviny a necháme na programu Těsto cca 10-15 minut důkladně prohníst.
Pak těsto vyklopíme na desku, vytvarujeme pecen či šišku (raději placatější, dost se vykulatí), dáme na plech s pečicím papírem.
Poprášíme moukou, nařízneme do kříže a pečeme v předehřáté troubě na 200°C na cca 40 minut. Ke konci případně přikryjeme archem pečicího papíru, aby se nepřipálila vrchní kůrka.