Nekynutý chléb z podmáslí a piva

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

550 g hladké mouky (použila jsem 1/2 hladké a 1/2 chlebové)
2 lžičky prášku do pečiva
3 lžičky soli
1 lžička jedlé sody
50g másla (nebo sádla)
3 lžičky kmínu
2 vejce
180 ml podmáslí
180 ml piva (je-li pivo hořké, přidejte ještě 1,5 lžičky cukru)

Postup přípravy receptu

  1. Podmáslí, vejce a pivo prošleháme, nalijeme do pekárny, nastrouháme tuk, na to dáme smíchané suché suroviny a necháme na programu Těsto cca 10-15 minut důkladně prohníst.

  2. Pak těsto vyklopíme na desku, vytvarujeme pecen či šišku (raději placatější, dost se vykulatí), dáme na plech s pečicím papírem.

  3. Poprášíme moukou, nařízneme do kříže a pečeme v předehřáté troubě na 200°C na cca 40 minut. Ke konci případně přikryjeme archem pečicího papíru, aby se nepřipálila vrchní kůrka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!