Gnocchi s listovým špenátem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 balení gnocchi
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- sušená rajčata naložená v oleji s kapary
- kurkuma
- mletý kmín
- pepř, sůl
- muškátový oříšek
- smetana (použila jsem veggie sojovou)
- listový špenát (větší miska - měla jsem domácí ze skleníku)
- 200 g žampionů
- šunka (80-90%) dá se použít i anglická slanina
- niva, gouda, eidam (libovolný sýr podle chuti)
- olivový olej, máslo
Postup Gnocchi s listovým špenátem
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji jsem orestovala cibuli, po zezlátnutí jsem přidala šunku nakrájenou najemno (cca 200 g) a osmažila. Poté jsem vhodila žampiony očištěné a nakrájené na tenké plátky a dále jsem dusila. Okořenila jsem veškerým kořením a solí. Potom jsem přidala kousek másla (cca 80 g) a nechala probublat.
Sušená rajčata s kapary jsem vytáhla z oleje a pokrájela najemno. Přihodila jsem do pánve. Umytý špenát jsem nechala okapat, nakrájela ho na menší kousky a vhodila do pánve. Česnek oloupeme, prolisujeme do jídla. Jakmile se špenát trošku provaří, vlijeme smetanu. Mícháme. Sojová smetana je hustší. Poté jsem nakonec přidala nastrouhanou směs sýrů (dohromady cca 20-25 dkg) a nechala rozpustit.
Gnocchi podle návodu uvaříme ve vodě (popř. zhotovíme vlastní), po vyplavání nahoru cedím a po okapání vhazuji přímo do omáčky. Promíchám a můžu servírovat.