Tvarohový míša řez s čokoládovým korpusem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
100 g másla
3 vejce
100 ml mléka
2/3 sáčku kypřícího prášku do pečiva
100 g kvalitní hořké čokolády (min. 50 % kakaa)
30 g holandského kakaa
220 g celozrnné hladké špaldové mouky
150 g třtinového cukru
Krém:
2 tvarohy
1 kelímek smetany ke šlehání
1 kelímek zakysané smetany
1/2 sáčku želatinového ztužovače za studena dr. Oetker
4 lžíce třtinového cukru
Na posypání:
holandské kakao

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu s máslem společně rozpustíme ve vodní lázni. Necháme lehce zchladnout a pak přidáme cukr, rozšlehaná vejce a mléko a společně zamícháme. Poté přidáme i sypké ingredience, tzn. mouku, kakao a kypřící prášek. Těsto vložíme do vyhřáte trouby na 160 stupňů Celsia a pečeme cca 30 min.

  2. Na krém nejprve vyšleháme šlehačku dotuha, pak zašleháme tvarohy, zakysanou smetanu, cukr a ztužovač. Společně prošleháme do hladkého krému.

  3. Na vychladlý korpus naneseme krém a povrch posypeme holandským kakaem. Podáváme vychlazené a uchováváme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!