Tvarohový míša řez s čokoládovým korpusem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 100 g másla
- 3 vejce
- 100 ml mléka
- 2/3 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 100 g kvalitní hořké čokolády (min. 50 % kakaa)
- 30 g holandského kakaa
- 220 g celozrnné hladké špaldové mouky
- 150 g třtinového cukru
- Krém:
- 2 tvarohy
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1/2 sáčku želatinového ztužovače za studena dr. Oetker
- 4 lžíce třtinového cukru
- Na posypání:
- holandské kakao
Postup Tvarohový míša řez s čokoládovým korpusem
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu s máslem společně rozpustíme ve vodní lázni. Necháme lehce zchladnout a pak přidáme cukr, rozšlehaná vejce a mléko a společně zamícháme. Poté přidáme i sypké ingredience, tzn. mouku, kakao a kypřící prášek. Těsto vložíme do vyhřáte trouby na 160 stupňů Celsia a pečeme cca 30 min.
Na krém nejprve vyšleháme šlehačku dotuha, pak zašleháme tvarohy, zakysanou smetanu, cukr a ztužovač. Společně prošleháme do hladkého krému.
Na vychladlý korpus naneseme krém a povrch posypeme holandským kakaem. Podáváme vychlazené a uchováváme v lednici.