Cuketa /patizon s uzeným masem a bramborami z jednoho pekáčku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

350-400 g uzeného masa: ramínko, krkovička, plec...
700 g mladé cukety nebo očištěného patizonu
1 cibule
cca 3 stroužky česneku
cca 500 g oloupaných brambor
sůl
pepř celý
drcený kmín
1 lžíce oleje nebo oříšek másla
trošku solamylu, je-li třeba

Postup přípravy receptu

  1. Na drobně pokrájenou cibuli nasypeme na nudličky nebo kostky pokrájené uzené maso, které zasypeme nasekaným česnekem. Poté přidáme pokrájenou neloupanou mladou cuketu nebo oloupaný a vydlabaný patizon, které posypeme drceným kmínem a pepřem dle chuti. Do cukety/patizonu posadíme oloupané menší brambory, vše zakapeme olejem, osolíme, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě cca 40-45 minut. Bez míchání!

  2. Poté odklopíme, je-li v pekáčku z cukety příliš tekutiny, zaprášíme cuketu troškou solamylu a až poté opatrně promícháme a dáme ještě na chvíli do trouby probublat. Patizon tolik vody většinou nemá a zahušťovat nemusíme. Dle chuti můžeme ještě osolit. Pokud není potřeba přidávat solamyl, jen vše promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!