Kuřecí čtvrtky v pikantní zelenině
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 kuřecích čtvrtek
- sůl
- pepř
- citron - šťáva
- olivový olej
- tymián
- petrželová nať
- pažitka
- zeleninová směs:
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 10 malinkých žampionů
- 8 cherry rajčat
- 1 malá pevná cuketa
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 2 lžíce sladkého kečupu
- 1/2 lžíce ostrého kečupu
- sůl
- pepř
- koření grilovaná zelenina
- citron - šťáva
- petrželová nať
- olivový olej
Postup Kuřecí čtvrtky v pikantní zelenině
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí čtvrtky očistíme, vykostíme, osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou.
Bylinky nasekáme, dáme do pekáče, přidáme pepř a přilijeme olivový olej a maso v této směsi obalíme. Necháme v pekáči kůží navrch a dáme péct do trouby a upečeme.
Na olivovém oleji orestujeme jemně nasekanou cibulku a na kolečka nakrájený česnek. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, papriky a krátce dusíme. Pak přidáme na poloviny překrájené žampiony a rajčátka. Zakapeme citrónovou šťávou, přidáme kečup, sůl, pepř a koření na zeleninu.
Směs navrstvíme na upečené kuřecí čtvrtky a dáme ještě asi 15 minut péci.Podáváme s chlebem nebo opečenou polentou.