Smaženky se žampiony

Recepty, Ostatní

Suroviny

250 g žampionů
200 g sýra typu eidam
3 lžíce nasekaných lístků hladkolisté petržele
2 vejce
sůl
rohlíky nebo veka 1-2 dny staré
silnější plátek másla
olej

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, hlavičky sloupneme a i s nožkama nastrouháme do mísy na hrubém struhadle.

  2. Sýr nastrouháme na jemných slzičkách, přidáme nasekanou petrželku a promícháme.

  3. Přidáme vejce, osolíme a opět promícháme.

  4. Rohlíky nakrájíme šikmým řezem, pokud použijeme veku, nakrájíme ji na plátky.

  5. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, pečivo z jedné strany osmažíme do zlatavé barvy a přendáme na talíř.

  6. Žampionovou směs pomocí lžíce naneseme na neosmaženou stranu pečiva a pečivo namazanou stranou opět klademe do pánve do rozehřátého tuku. Pozvolna smažíme cca 3 minuty.

  7. Podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!