Bezlepkový nekynutý knedlík hrnečkový
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 PL rýžové mouky
- 1 PL bezlepkové mouky Doves Farm červená
- 1 PL strouhanky a nebo hrst pokrájené bezlepkové housky
- 1 vejce
- 4 PL mléka
- 3 PL oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- sůl
- trochu oleje na vymazání hrnků
Postup Bezlepkový nekynutý knedlík hrnečkový
Postup přípravy receptu
-
Housku nebo BL chléb pokrájíme na kostičky a necháme na vzduchu zaschnout.
Smícháme sypké ingredience a v mléce s olejem rozšleháme vejce. Obojí spojíme, vymícháme a zapracujeme kostičky housky nebo strouhanku. Těsto nemá mít konzistenci knedlíkového těsta, ale jen aby bylo hustší a tekuté.
Hrnečky na čaj (ne ty co se dolů rozšiřují, to by nešel knedlík po udělání ven) vytřeme olejem, dáme těsto asi do 3/4, ne víc, aby těsto neuteklo. V MT jej vlníme 3 min.